Fansubs.cat

Fansubs.cat

Fansubs.cat és un lloc web que recopila automàticament totes les notícies dels fansubs en català i les agrupa en un únic lloc.

La idea original va sorgir per evitar haver de visitar tots els webs dels diferents fansubs per saber si hi havia novetats o no. L'usuari pot configurar quins són els seus fansubs preferits i amagar la resta, enviar notícies de manera manual (en cas que no pertanyi a cap fansub) consultar tot l'arxiu de publicacions de l'any 2003 ençà i veure'n estadístiques.

L'obtenció de les dades es fa mitjançant web scraping, en intervals de 15 minuts (o instantàniament, en cas que els fansubs facin servir l'API de la plataforma). Es processen les notícies i se n'extreuen els enllaços, de manera que calgui visitar el web original per a poder descarregar qualsevol fitxer. D'aquesta manera, s'evita prendre visites als webs originals.

El codi ha estat desenvolupat en PHP, i es fa servir una base de dades MariaDB i servidor web Apache. També hi ha alguns shell scripts per a tasques concretes.

Com a servei a la comunitat que és, el codi és completament lliure i disponible al GitHub sota la llicència GNU Affero GPL v3.

Data de la primera versió: agost del 2015


Enllaços

Lloc web | Fitxa al GitHub


Captures de pantalla